Мешканці повідомляють про потужні вибухи в Таврійську, Херсоні та Чорнобаївці – ОВА

Фото: Novyny.live

Жителі Херсонщини повідомляють про потужні вибухи у Таврійську та в обласному центрі, в районі аеропорту біля Чорнобаївки.

Про це інформує Херсонська ОВА.

«Сьогодні місцеві жителі повідомляють про потужні вибухи у Таврійську та в районі аеродрому в Чорнобаївці. Дана інформація уточнюється, подробиці повідомимо згодом.»

В ОВА нагадують, що уже майже півтора місяця на території Херсонщини відсутній мобільний зв’язок від українських операторів. У громадах області працюють деякі інтернет-провайдери, але інтернет-трафік йде через Росію. Тому більшість жителів області не мають повноцінного доступу українських новин та банківських додатків, через що неможливо здійснювати онлайн-платежі.

Ситуація в громадах Херсонщини, які знаходяться під тимчасовою окупацією, залишається критичною. Населені пункти, які знаходяться біля лінії фронту, потерпають від постійних обстрілів. Катастрофічних руйнувань зазнають адміністративні будівлі та приватні оселі. Місцеві жителі залишаються без водо-, газо- та електропостачання.

Окупанти викрадають та тримають в полоні місцевих жителів, відбирають у людей транспорт, мобільні телефони.

За даними ОВА, учора у Херсоні ЗСУ завдали високоточний ракетний удар по захопленій військовій частині на вулиці Пестеля, де дислокувалися російські окупанти. Через вибух у в/ч зайнялася пожежа на площі 640 метрів квадратних. За попередньою інформацією, українські військові знищили чимало окупантів та їх військової техніки. Протягом усього дня вулиця Пестеля і прилеглі вулиці були перекриті окупаційними військами.

Окупанти проводять обшуки в місцевих жителів, херсонців зупиняють на блокпостах, вламуються в приватні домівки.

оренда квартири Львів

Новини