Мурованська ТГ перевиконує бюджет,  – голова громади

Фото: Мурованська ОТГ

Мешканці Мурованської територіальної громади не захотіли перейменовувати вулицю Жовтневу в селі Ямпіль. Відтак, така назва залишається. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів голова громади Богдан Свистун.

«Було проведено громадське обговорення. Ніхто не підтримав. В нас також є вулиця і Травнева, і Квітнева. Тобто, назва йде від місяця», – пояснює управлінець.

Він розповідає, що з початком воєнного стану в громаді виникли проблема з громадським транспортом. «Ми спільно з обласною адміністрацією, районною адміністрацією працюємо в тому напрямку, щоб забезпечити повністю перевезення. Але маршрутки їздять», – сказав Богдан Свистун. При цьому вартість проїзду довелось підвищити до 15 гривень.

В Мурованській громаді – небагато переселенців. За словами їхнього голови, у них зареєструвалось 500 внутрішньо переміщених осіб. При цьому частина з них вже не проживає в їхніх селах. Але досі в приватному секторі мешкають 130 переселенців, а в комунальних закладах – 52. Переважно, це ті, хто приїхали з Харківської та Донецької областей. Серед них, за словами Богдана Свистуна, є одна родина, яка вже немає куди повернутись.  

При цьому мурованцям вдалось переселити вимушено переміщених зі шкіл, відтак, 1 вересня у громаді стартує очне навчання. Єдине, в одній школі із 4-ьох немає укриття, але над цим питанням зараз працюють.

З виконанням бюджету у Мурованській ТГ проблем немає. Навіть більше, його перевиконують. З початком війни в громаді втратили тільки надходження від акцизу на пальне. Це приблизно 15 мільйонів гривень. Ще 1 млн грн втратили через заборону продажу алкоголю, яку вже скасували.

Але вчасно платить податки бізнес громади, який повністю відновив роботу. На території ТГ працює 83 підприємці. Здебільшого, це сфера торгівлі та складських приміщень. На їхній території також є релокований бізнес, але вони домовлялись про винайм площ безпосередньо з іншими підприємцями на території Мурованської громади.

оренда квартири Львів

Новини