Ми роздали фермерам 7 млн гривень на утримання корів, – Юрій Холод

Фото: izi.ua

За кожну корову 100 домогосподарств Львівщини отримали по 2,5 тисячі гривень. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Юрій Холод.

«Сьогодні ми роздали найбільше. Зараз поки що ці кошти фермерам даємо. Далі будемо дивитись, як вони реалізовані. Найбільше погодили на господарства, які вирощують корів. Тому, що це є сфера, яка не отримує державних дотацій, а вирощувати худобу – дуже дорого», – говорить посадовець.

Для цього вибрали понад 100 домогосподарств. Максимальне обмеження було 50 корів. За кожну – фермери отримали по 2,5 тисячі гривень. Загалом на цей сегмент фермерства в області виділили 7 мільйонів гривень.

«Три підприємства отримали від нас кредити по пів мільйона гривень. Було ще одне, але не був присутній його представник. І ми перенесли розгляд його заявки, бо потрібне обґрунтування. І декільком підприємцям ми покрили відсотки по кредитах», – додав Юрій Холод. Ще 800 тисяч гривень, за його словами, підуть на облаштування громадських пасовиськ Меденицької територіальної громади. Всі виплати фінансуються з обласного бюджету.

Фінансова підтримка аграріям відбувається в межах реалізації Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області.

оренда квартири Львів

Новини