На Луганщині окупанти посилюють мобілізацію, долучають підприємства та вчителів

Наслідки обстрілів Луганщини. Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

В окупованих містах Луганщини посилено насильницьку мобілізацію, до цього долучені керівники відділів кадрів підприємств та вчителі.

Про це в Телеграм повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він зазначив, що в РФ офіційно мобілізацію ще не оголошено, тому притоку нової сили звідти не вистачає, щоб компенсувати величезні втрати на фронті.

Полювання на чоловіків призовного віку на окупованій у 2014 році території Луганщини триває вже кілька місяців. Спочатку тим, в кого були гроші, вдавалося відкупитися від вірної смерті. Потім за ними ж приходили, але вже із «ФСБ».

Згодом почали зникати чоловіки у захоплених нещодавно містах та селах. Повістки роздають у місцях скупчення людей, зокрема, на ринках та в магазинах, а також під час громадських робіт із розбирання завалів.

Сергій Гайдай наголошує, у кого є можливість або зв’язки, намагаються покинути окуповану територію за будь-яку ціну, аби залишитися живими.

«Небагато часу знадобилося людям, аби зрозуміти, що при «руському мирі» не працюють ніякі закони – ані встановлені самою окупаційною владою, ані міжнародне право. До мобілізації залучають усіх, кого можна.»

Голова Луганської ОВА також повідомив, що у Ровеньках повістки змушують носити вчителів, викликаючи їх з відпустки. Навіть зафіксований випадок нападу на вчительку після її намагання вручити «листок щастя».

У Сєвєродонецьку за тиждень мобілізували близько 300 осіб – розшукували на вулицях, зупинках, громадському транспорті. Аналогічна ситуація й в Кадіївці. У Луганську проводять бесіди із керівниками відділів кадрів підприємств, вимагають списки робітників чоловічої статі, зобов’язали для початку призвати по 10 осіб.

оренда квартири Львів

Новини