На трасі Чернігів-Київ на протитанковій міні підірвався місцевий житель

Фото: Поліція Чернігівської області

На автодорозі Чернігів-Київ, у селі Красне Чернігівського району, на протитанковій міні підірвалося цивільне авто, водій загинув.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Поліцейські встановили, що 64-річний місцевий мешканець їхав дорогою з села Ладинка в напрямку Красного. В селі він побачив знайомих, вирішив зупинитися і з’їхав з дороги на узбіччя. Там автівка наїхала на протитанкову міну. На жаль, внаслідок вибуху водій загинув на місці.

За цим фактом поліція розслідує кримінальне провадження за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Поліція закликає громадян бути вкрай уважними та обережними. Особливо – на територіях, які тимчасово були в окупації ворожих військ. Росіяни залишили чимало вибухових пасток, замінованих ділянок та небезпечних предметів.

Зокрема, у селі Красному, неподалік місця вибуху автівки, піротехніки ДСНС того ж дня знешкодили ще 5 мін.

«Поліцейські наполегливо рекомендують громадянам повертатися до населених пунктів лише після того, як фахівці обстежать всі дороги і будівлі. Не пересувайтеся там, де можуть бути заміновані ділянки – це узбіччя, лісосмуги, не розорані поля. Якщо ви побачили підозрілий або вибухонебезпечний предмет – негайно телефонуйте до поліції або рятувальників.»

оренда квартири Львів

Новини