Найбільші проблеми для Львівщини зараз – це кордон, переселенці та брак пального, – Андрій Годик


Львівські бійці на передовій мають що їсти. І вони не лише з автоматами. Про це в ефірі «Першого Західного» заявив заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

Він щойно повернувся з поїздки на фронт, куди возив гуманітарний вантаж. Солдатам з Львівщини відвозили тепловізори, прилади нічого бачення, квадрокоптери з якісною оптикою. Делегація з Львівської ОВА провідали 80-ту окрему бригаду, 24-ту та 103-тю бригаду ТРО.

«Ми побачили, що продуктів харчування возити вже не потрібно. Їсти вони мають що. Їхній пріоритет зараз – це транспорт. Зокрема, автомобілі вищої прохідності, бажано пікапи, і оптика.  Ми везли 7 автомобілів, але потреба не закінчиться ніколи, оскільки транспортні засоби мають здатність на війні горіти», – говорить посадовець. І додає, що військовим ще дуже бракує високоякісного зв’язку, тобто вони потребують рації і обладнання Starlink.

Андрій Годик також назвав три наразі найбільші, на його думку, проблеми на Львівщині:  кордон, брак палива, і повільна підготовка приміщень для переселення внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, ситуація через черги із транспортних засобів у пунктах пропуску є складна.

«Велика кількість транспортних засобів, які перевозять під розмитнення. Надзвичайно велика кількість автоцистерн, які перевозять пальне. По можливості, їм забезпечують проїзд без черг, але не завжди є фізична можливість забезпечити такий безперешкодний проїзд. Ну і багато в чергах є волонтерів з гуманітарною допомогою», – каже чиновник.

Проблему з переселенням внутрішньо перемішених із шкіл також намагаються вирішити. Зокрема вже знайшли 11 гуртожитків профтехосвіти, де можна буде розгорнути ще 1200 місць для поселення. Ці заклади треба капітально відремонтувати. І за словами посадовця, ця програма має реалізуватись до 1 вересня.  

«Завдання для всіх, незважаючи на рівень влади: місцевого самоврядування чи виконавчої влади – це забезпечити можливість дітям з 1 вересня навчатись в школі в очному режимі», – додав Андрій Годик.

оренда квартири Львів

Новини