Найближчі тижні планується запуск ще 2 модульних містечок у Львові, – Андрій Москаленко

Фото: Р. Балука

Нове житло для переселенців. У Львові планують запустити ще два модульні містечка: одне – в Франківському районі, інше – в Сихівському. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

У Львові вже працює одне модульне містечко на вулиці Уласа Самчука, де поселилось 350 осіб. За словами Андрія Москаленка, там щодня виникають нові питання:  вчора, наприклад, вирішували  питання пральних машин, бо виникли нові запити.

Заступник міського голови Львова пояснив, як відбирають мешканців для модульних містечок.

«Було оголошення. Поруч є два корпуси «Львівської Політехніки». Тому звернулась частина людей, які там живуть. Багато людей приходили і просто цікавились. Переважно, це жінки з дітьми», – говорить Андрій Москаленко.

На його думку, такі модульні містечка для внутрішньо переміщених не повинні перетворитися на своєрідні гетто.  

«Сьогодні в місті ми маємо 200 тисяч переселених людей. Є люди, які мають змогу платити за готель, є такі, які втратили все і вони протягом певного часу перебували в школах. Але там людям бракує приватного простору. Тому для сімей модульне житло– це добрий варіант. І ми зробили максимум, щоб інтегрувати це містечко в громадський простір, туди залучали і садівників. Можна сказати, що ці люди, які там мешкають, вже інтегруються в життя міста», – зазначив Андрій Москаленко.  

За його словами, модульні містечка – це перша стадія забезпечення переселених осіб житлом. 

«Ми також розглядаємо забезпечення житлом вагітних переселених жінок, яких у Львові вже є понад 2000. Також розглядаємо можливість компактного поселення працівників для релокованих виробництв. За останні дні ми отримали ще декілька запитів», – говорить посадовець.

Він також наголосив, що Львів має свій погляд на перереєстрацію релокованих підприємств.

«Ми не ставимо питання про перереєстрацію бізнесу. Тому, що на сьогодні податок на прибуток фізичних осіб для міст на сході є дуже важливий. Тому наше завдання: забезпечити можливість оновлення підприємств. Питання реєстрації ми проговоримо з цими містами після перемоги і знайдемо рішення. Ми розглядаємо, що якась частина, підрозділи підприємств залишаться тут. Але для нас важливо, щоб вони мали змогу туди повернутись», – говорить заступник мера.

оренда квартири Львів

Новини