Наступного тижня у Львові мають відкрити для відвідування 80 дитячих садків, – Юлія Гвоздович

Фото: vsim

Частина львівських дитячих садків повертається до роботи. З наступного тижня місць дошкільної освіти у Львові стане більше. Про це в ефірі «Першого Західного» повідомила засновниця ГО «Батьки в дії» Юлія Гвоздович.

За її словами, сьогодні, у воєнний час, у Львові є проблема з роботою дошкільних закладів, оскільки створено лише 2000 місць при охопленні дошкільною освітою понад 30 тисяч дітей. Тому потрапити у відкриті садки можуть далеко не всі.

«Є конкретні обмеження. Має бути довідка від обох батьків, що вони працюють. Але багато батьків скаржились, що вони не можуть таку довідку надати. Тим більше, що і вона не гарантує успіху. Я навіть особисто потрапила в таку проблему, незважаючи,що ми надали такі довідки», – говорить активістка.

При цьому в групах, за її словами, зараз перебуває по 1-2 дитини переселенців. Тобто, наразі внутрішньо переміщені особи ще не дають своїх дітей в садки. «Але якщо виникне така потреба – буде проблема, бо в нас садки і так перевантажені. І про це треба думати», – вважає активістка.

Крім того, представниця громадської організації має зауваження до стану тих укриттів, які є дитячих садках.

«У них не було проведено ремонтів. Ніхто, на жаль, не готувався до війни. Так, зараз стараються, як можуть. І пробують оновити, осушити приміщення. Все одно потрібна міська програма. Чи має вона бути запущена обласною військовою адміністрацією на всі громади, чи може це бути рішенням виконкому Львівської міськради – не має значення. Ці програми треба приймати негайно. Тому, що батьки мають працювати, економіка мусить працювати», – вважає Юлія  Гвоздович.

За її інформацією, такі програми з оновлення укриттів ще навіть не розробляються. Готують лише Стратегію розвитку освіти Львівщини, бо виникає питання повернення учнів до очного навчання. А для того, щоб зробити це можливим, потрібно прийняти багато рішень, оскільки питання безпеки стоїть на першому місці. Вона каже, що бачить своє завдання, як представниці громадської організації в тому, щоб подавати туди конструктивні пропозиції.

оренда квартири Львів

Новини