НАТО залишають для нас «відкриті двері», – нардепка Соломія Бобровська

Фото:24tv

Україна була головною темою на засіданні Парламентська асамблея НАТО. Але досі незрозумілою залишається позиція Альянсу щодо нашої країни.

Таку думку в ефірі «Першого Західного» висловила народна депутатка України Соломія Бобровська.

Зокрема, за її словами, багато країн залишаються упереджено настроєні до України.

«Пряме запитання було від Німеччини: чому ми змінюємо свої потреби в озброєнні: в березні і травні в нас були інші списки потреб. В них досі залишаються великі внутрішні дискусії щодо постачання зброї. В когось залишаються ще діалоги з виборцями про те, чому Україна повинна отримувати німецьку зброю. Є питання від Нідерландів, є питання від Іспанії, від південної Європи. Вони не розуміють, чому їм ця війна повинна «боліти», – розповідає Соломія Бобровська.

Вона зазначила, що сьогодні в НАТО не говорять про членство України, але наголошують, що для нас залишають політику «відкритих дверей».

«На мою думку, яку я висловила всім присутнім, Україна не може стояти довго в дверях, бо рано чи пізно нас звідти виб’ють або ми самі втомимося. На жаль, поки є війна, я не думаю, що буде стояти питання вступу до НАТО. Ви бачите, які сьогодні йдуть бої політичні за отримання лише кандидатства, що не коштує нічого цим країнам. Нам, як мінімум, треба закінчити воєнні дії на території України», – розповіла депутатка.

Парламентська асамблея НАТО також прийняла резолюцію про створення міжнародного трибуналу щодо військових злочинів Росії в Україні і посилення санкцій щодо РФ.  Як пояснила Соломія Бобровська, цей документ має лише рекомендаційний характер.

«Але для нас створення трибуналу стоїть в пріоритетах. Його можливо створити на базі Ради Європи. Інституція повинна бути створена з нуля. Відповідно, це питання до урядів країн. Але це «довга доріжка», – вважає депутатка.

Хоча вона дуже сподівається на Саміт НАТО в Мадриді наприкінці червня, який, на її думку, має дати Україні відповідь на те, чи її чекають в НАТО.

оренда квартири Львів

Новини