Націоналізація «Альфа-банку»  призведе до втрат українського бюджету, – економіст Олексій Другов

Фото: techwireasia

Націоналізація банків, які належать російським олігархам – рішення не дуже корисне для України. Так вважає професор кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська Політехніка» Олексій Другов. Про це економіст розповів в ефірі «Першого Західного».

Зокрема, вилучення «Альфа-банку», який належить російському олігарху і входить в 10-ку успішних  банків України, може призвести до негативних наслідків, які виллються у втрати бюджету України.

«Наслідки санкцій мають бути кращими для того, хто їх вводить, ніж для сторони, проти якої вводять. У цьому випадку так не є. Бо якщо просто сказати, що цей банк буде націоналізований, то це означатиме, що Україна з бюджету буде дофінансовувати дуже велику частку, докапіталізовувати цей банк. Це призведе до того, що буде відтік вкладів. Так ми створимо собі дуже великі проблеми», – вважає економіст.

І те, що російський бізнесмен Михайло Фрідман, якого пов’язують з «Альфа-банком», зараз попросив українське громадянство, є прогнозованим, додає Олексій Другов. На його думку, набуття українського громадянства  може стати певним реальним виходом для російських олігархів, які мають позицію, яка відрізняється від позиції керівництва Росії.

«Якщо вони позбудуться громадянства Росії, і отримують українське, вони отримають кращі шанси підтримувати свій бізнес, який знаходиться в ЄС. Тому це є виходом для них. Інша справа – чи готове українське суспільство таких людей приймати. Це складне питання, але цікаве рішення для російських бізнесменів», – пояснює економіст.

оренда квартири Львів

Новини