Новий православний Рейх окреслився доктринально, – Петро Черник


Стаття під назвою “Що Росія повинна зробити з Україною”, оприлюднена нещодавно російським інформаційним агентством – це доктринальний документ, де окупанти описали, що нас, українців, чекає. Про це в ефірі «Першого Західного» заявив військовий експерт Петро Черник.

За його словами, крім термінів «денацифікація», «демілітаризація», там з’явились два ключові моменти: «деукраїнізація» і «деєвропеїзація».

«Про що це говорить? Це говорить про те, що для них кінцево склалась світоглядна доктрина окремішньої цивілізації, яка є поза контекстами людства. Вони вже не в параметрах людства. Вони цим документом перекреслюють весь гуманізм як явище і передовсім перекреслюють нас. Уже не просто, як етнос, вони нас перекреслюють фізично у всіх сенсах», – говорить експерт.

Він радить проаналізувати, як вони вивозять награбоване як трофеї, щоб зрозуміти, що ці люди, за його словами, є поза контекстом людської цивілізації.  У них склався свій «світогляд з есхатологічним змістом». Вони самі кажуть: якщо світу не потрібна Росія, Росії – не потрібен світ, наголошує експерт.

Але на його думку, в цьому є і позитивний висновок. «Це звільняє наші духовні сили. Якщо ворог ставить за мету наше знищення, то в нас немає іншого сценарію, як перемагати.  Бо результат війни складеться тільки на полі бою», – переконаний Петро Черник.

оренда квартири Львів

Новини