Обстріл Запорізької АЕС: персонал ліквідовує наслідки, ворог ховається в підвалах

Фото: Енергоатом

Персонал ліквідовує наслідки вчорашнього обстрілу Запорізької АЕС, при цьому російські військові на АЕС зайняли усі підвальні приміщення, де ховаються від обстрілів.

Про це повідомляє Енергоатом.

«На даний час наслідки пошкоджень азотно-кисневої станції та об’єднаного допоміжного корпусу, в які поцілили під час обстрілів 5 серпня, ліквідуються. Персонал ЗАЕС знайшов можливість безпечно працювати в таких умовах.»

В «Енергоатомі» зазначають, російські військові на Запорізькій АЕС зайняли усі підвальні приміщення, де ховаються від обстрілів. Український персонал наразі не має доступу до цих приміщень, тож у випадку нових обстрілів люди не мають укриття і перебувають у небезпеці.

Нагадаємо, вчора, 5 серпня, російські військові обстріляли ЗАЕС. Ворог влучив у високовольтну лінію звя’зку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Також «прильоти» зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор. Рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об’єднаний допоміжний корпус.

Подвійний обстріл ЗАЕС російськими військами з РСЗВ протягом одного дня, 5 серпня, спричинив серйозний ризик для безпечного функціонування станції. Був ризик витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

оренда квартири Львів

Новини