Окупанти не відкрили коридор із Маріуполя: Верещук вимагає забезпечити його ООН


Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук каже, що Організація Об’єднаних Націй повинна забезпечити гуманітарний коридор із заблокованого російськими військами Маріуполя.

Про це вона заявила в ефірі телемарафону, повідомляє Українська правда.

Міністерка повідомила, що на Великдень 24 квітня не вдалось відкрити гуманітарний коридор із Маріуполя: Росія не підтвердила гарантію режиму припинення вогню.

За її словами, саме це питання має підняти генсек ООН Антоніу Гутерреш під час свого візиту до Росії.

«Ми вже не просимо, ми вимагаємо від ООН забезпечити режим припинення вогню і відкриття гуманітарного коридору і з «Азовсталі», і з Маріуполя в цілому.

На «Азовсталі» зараз 1000 жінок і дітей, плюс – 500, може навіть більше, поранених, майже 50 осіб потребують ургентної негайної кваліфікованої допомоги.

Саме про це має говорити пан Гутерреш в Москві, якщо він збирається говорити про мир…Всі решта домовленостей не матимуть ваги, бо найголовніше, що може зробити ООН і не можуть зробити інші – це відкрити гуманітарний коридор».

Заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар 24 квітня повідомив, що перемир’я у Маріуполі немає. Кожні три хвилини падають авіаційні бомби, а росіяни намагаються штурмувати позиції українських захисників.

Він подякував усім, хто докладає зусиль для звільнення людей з Маріуполя, а також закликав весь світ зробити усе для цього.

Маріуполь із 1 березня перебуває в облозі. Українські Сили оборони продовжують мужньо боронити частину заблокованого міста і зокрема цивільних (більшість – жінки та діти), які укриваються від звірства окупантів у підвалах комбінату «Азовсталь». Російська армія завдає ударів по «Азовсталі» надважкими авіабомбами.

Захисники надсилали відео з бункерів заводу «Азовсталі», де ховаються діти з матерями. Діти на відео розповідають, що сподіваються побачити світло сонця і обійняти рідних.

Російські загарбники таємно закопують тіла тисяч загиблих маріупольців за містом у братських могилах.

Українська розвідка має дані, що російська влада планує кинути підрозділи росгвардії та фсб для штурму позицій українських захисників на «Азовсталі».

оренда квартири Львів

Новини