Окупанти обстрілюють ЗАЕС та маршрут слідування місії МАГАТЕ

Фото: Енергоатом

Напередодні візиту місії МАГАТЕ російські окупанти з мінометів обстріляли майданчик Запорізької АЕС, спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок. Також росіяни гатять по шляху слідування місії МАГАТЕ.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

«Сьогодні, 1 вересня 2022 року, о 4:57 внаслідок чергового мінометного обстрілу російськими окупаційними військами майданчика Запорізької АЕС спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок.»

Зазначається, що крім того, пошкоджено лінію резервного живлення власних потреб ЗАЕС- 330 кВ. У перехідному режимі сталося знеструмлення непрацюючого енергоблока №2 із запуском дизель-генераторів.

В «Енергоатомі» наголошують, що це вже вдруге протягом останніх 10 днів злочинні дії окупантів призвели до відключення блока та знеструмлення станції.

«Український персонал станції робить все можливе для ліквідації пошкоджень її інфраструктури.»

Також росіяни ведуть артобстріл заздалегідь погодженого маршруту слідування місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Передова група ООН не може продовжити рух з міркувань безпеки. Україна продовжує докладати зусиль для організації безпечного доступу міжнародної місії МАГАТЕ до ЗАЕС.

Окрім того, з п’ятої години ранку не припиняються постійні мінометні обстріли Енергодара. Чути автоматні черги.

«Відомо про влучання в декілька цивільних об’єктів. Є постраждалі.»

Зокрема, надходить інформація про влучання в житлові та приватні присадибні будинки, магазин, дитячі садочки.

оренда квартири Львів

Новини