Окупанти звозять в Херсон свої сім’ї, розповідають, що тут назавжди – ОК «ПІвдень»

Фото: Херсонська ОВА

У Херсоні та деяких містах області з’явилась інформація, що окупанти перевозять туди свої родини, намагаючись переконати місцевих, що вони тут назавжди. Самі ж родини окупантів не приховують свого захвату від рівня життя на Херсонщині, який навіть в умовах понад 100-денної окупації в рази вищий від їх регіонів.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Противник продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубежі. Вночі і ранком окупанти обстріляли Миколаївщину: Інгульську та Березнегуватську громади. Одна людина загинула. Пошкоджені житлові будинки. В Миколаївському районі внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади пошкоджено лінію електропередачі. Постраждалих немає.

Протягом ночі нашими ракетно-артилерійськими підрозділами знищено 13 рашистів, 2 самохідіні гаубиці «Мста-С» та автомобільну техніку противника. Остаточні ворожі втрати уточнюються.

На Херсонщині ситуація залишається складною. Намагаючись зупинити наші підрозділи в просуванні на схід, російські загарбники споруджують додаткові лінії оборони, створюють інженерні загородження та мінують територію, але використовують при цьому радянські міни, виготовлені в 50-х роках минулого століття, що відлежувалися на їх складах в очікуванні знищення. При спробі встановлення мінних загороджень, на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-окупантів.

З метою покращення тактичного положення ворог готується до форсування водних перешкод.

У Херсоні та деяких містах області з’являється інформація, що військові окупанти перевозять туди свої родини, намагаючись переконати місцевих, що вони тут назавжди. Самі ж родини окупантів не приховують свого захвату від рівня життя на Херсонщині, який навіть в умовах понад 100-денної окупації в рази вищий від їх рідних російських регіонів.

В Чорному морі корабельне угруповання ворога продовжує навчання, але в готовності до нанесення ударів по території України перебувають 3 надводних кораблі та 1 підводний човен. Вони споряджені 28 крилатими ракетами. Також на бойовому чергуванні перебувають 4 ВДК. Таким чином загроза ракетних ударів залишається, імовірність висадки морського десанту – не виключена.

Незважаючи на відсутність на території Одещини відкритих бойових дій, сили оборони проводять контрдиверсійні та інші заходи протидії, а також заходи бойової підготовки.»

оренда квартири Львів

Новини