Освітянка розповіла про правила і умови проведення цьогорічнього ЗНО

Фото:5.ua

До 7 червня абітурієнти повинні підтвердити участь в цьогорічному зовнішньому незалежному оцінюванні.  Про це в ефірі «Першого Західного» розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, підтвердити участь в ЗНО треба на власній інформаційній сторінці. Там треба вибрати дві опції: безпосереднє підтвердження та місто, в якому планується складати тест. І тільки тоді вступник зможе отримати запрошення прийти в тимчасові екзаменаційні центри.

 Учасник ЗНО може обрати день і годину складання іспиту, оскільки ЗНО триватиме 10 днів. Його складатимуть на комп’ютерах.

«На Львівщині для цього вибрані 13 міст. В них вибрали школи, які можуть забезпечити участь 40-46 учасників комп’ютерами. Плюс має бути укриття. Добрий інтернет, добра техніка… Є вимоги, які висунуті Міністерством освіти. Ми переглядали їх. Частина шкіл відпала тому, що могла помістити тільки 15-20 осіб», – пояснила Лариса Середяк.

Тест складатиметься з трьох частин: українська мова, математика і історія України. Вони матимуть по 20 питань. З кожного з цих предметів учасник отримає окремий результат. Далі абітурієнт може їх подавати у 5 закладів вищої освіти на державну форму навчання. Хто планує вступати на платну форму – ЗНО може не складати, йому достатньо подати мотиваційний лист. Але керівниця центру оцінювання якості освіти радить ознайомитись з правилами вступу кожного вишу окремо, оскільки вони мають право встановлювати свої вимоги.  

Станом на сьогодні в ЗНО підтвердило участь 170 тисяч абітурієнтів. При тому, що реєструвалось майже 400 тисяч. На думку освітянки, це тому, що частина учнів виїхала за кордон, а частина, можливо, змінила плани.  Але вона наголошує, учасники ЗНО за кордоном також можуть складати тести.

«Зайшовши на свою сторінку, вони насамперед можуть обрати країну. Наразі в 36 містах 24 країн будуть відкриті тимчасові екзаменаційні центри», – зазначає освітянка.

Випробування розпочнуться з 18 липня. Однак, для тих, через певні обставини не зміг зареєструватись вчасно, з 16 серпня передбачена додаткова сесія.

оренда квартири Львів

Новини