Переговори можливі, якщо війська РФ залишать Україну – Зеленський після зустрічі з Ердоганом і Гутеррешом

Фото: ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори з Росією можливі лише в тому випадку, якщо російські війська залишать незаконно окуповану територію України.

Про це він сказав після зустрічі з генсеком ООН та президентом Туреччини 18 серпня у Львові, передає Суспільне.

За словами Зеленського, Ердоган під час переговорів сказав, що продовольча ініціатива щодо експорту українського зерна дає «дипломатичне вікно» домовленостей щодо майбутнього припинення війни.

«Я сказав свою думку пану президенту Туреччини, що віри немає Російській Федерації. Я вважаю, що в цьому «вікні» російська зброя. Дуже здивований, що вони (РФ) готові до якогось миру. Не можуть люди, які вбивають, ґвалтують, щоденно крилатими ракетами б’ють по наших цивільних містах, цивільних інфраструктурах – не можуть хотіти миру. Тож спочатку, мені здається, вони повинні звільнити наші території, а потім… Потім буде потім», – сказав Зеленський.

Водночас президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав, що «зберігає віру у те, що війна закінчиться за столом переговорів».

Нагадаємо, Ердоган вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ прибув в Україні. Двічі з 24 лютого він зустрічався з президентом Росії Путіним. Остання зустріч відбулась 5 серпня в російському Сочі. 6 серпня стало відомо, що Ердоган запропонував Путіну зустрітися з Зеленським. Також він неодноразово заявляв, що Туреччина готова виступати посередником між Україною та Росією. CNN Turk з посиланням на свої джерела в РФ повідомив, що Путін натякнув на можливість зустрічі з Зеленським у день візиту Ердогана до Сочі 5 серпня.

оренда квартири Львів

Новини