«Перші сто людей їдуть в Запоріжжя». Зеленський заявив про початок евакуації людей з «Азовсталі»

Фото: UNN

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що розпочалася евакуація цивільних осіб із бункерів заводу «Азовсталь» у Маріуполі, за сприяння ООН.

Про це він повідомив на своїй twitter-сторінці.

 «Розпочалася евакуація цивільних з Азовсталі. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію. Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі.

Дякую нашій команді! Нині вони, разом з представниками ООН, працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу».

Голова української переговорної групи Давид Арахамія підтвердив, що переговори за сприяння ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста й Офісу президента успішно завершились домовленістю щодо проведення операції з порятунку цивільних у бункерах «Азовсталі». До першої групи цивільних, яких евакуюють, потрапили діти, жінки й особи похилого віку.

«Попереду ще багато роботи й багато людей. Однак Україна ще раз довела, що не залишає своїх громадян у біді. Навіть якщо це пекло.»

З початку повномасштабної війни Росії проти України, це стало першим режимом припинення вогню в Маріуполі.

Нагадаємо, Маріупольська міськрада 1 травня повідомляла, що нині можлива евакуація мирного населення з Маріуполя до Запоріжжя.

30 квітня командири полку «Азов», який бере участь в операції з оборони Маріуполя від російських окупантів, заявляли, що з бункерів заводу «Азовсталі» на територію, підконтрольну Україні, забрали близько двох десятків цивільних.

оренда квартири Львів

Новини