Після вибухів з Бєлґорода, ймовірно, на Ту-154 втік Герасимов

Фото: росЗМІ

За даними військових журналістів, перед вибухами в Бєлґородській області, до аеропорту обласного центру прибули три транспортні літаки Ту-154, що мають реєстрацію міністерства оборони РФ.

Зокрема, Руслан Левієв з Conflict Intelligence Team у своєму Твіттері написав одному користувачеві, що члени групи СІТ спостерігали за перебігом подій на власні очі, а не через радари. Вони припускають, що літаки з військовим керівництвом РФ, імовірно, не вмикали бортові транспондери, аби унеможливити відстеження авіації на загальнодоступних радарах

30 квітня до аеропорту Бєлґорода прибули да літаки Ту-154, що мають реєстрацію міністерства оборони РФ – RF-85042 (Ту-154М міноборони РФ) і RF-85136 (Ту-154М зареєстрований з Росгвардією).

1 травня на летовище прибув ще один транспортний літак RA-85426 (Ту-154Б-2), який має реєстрацію міноборони РФ.

За кілька годин до вибухів 1 травня, прилетіли 5 військових гелікоптерів: два Мі-8 та три Ка-52. Також на летовищі було кілька мікроавтобусів Mercedes i Toyota Land Cruiser.

Близько 14:00 (за київським часом) три Ка-52 оточили повітряний простір над аеропортом Бєлґорода, літаючи по колу. Гелікоптери Мі-8 приземлились, і з них вибігли люди й швидко зайшли в один із Ту-154.

У цей час на пероні летовища перебував військовик в уніформі з погонами, на яких були три зірки в ряд, тобто, ймовірно, зі званням генерала-полковника.

Левієв з посиланням на свої джерела повідомив, що на борт піднявся начальник генерального штабу РФ генерал армії Валерій Герасимов, який буцімто прибув з Ізюма в Україні.

«Українська правда» зі своїх джерел в українській розвідці підтвердила відліт Герасимова.

Раніше деякі українські діячі й блогери, зокрема колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, заявляли, що Збройні сили України нанесли удар по польовому штабу командування військ РФ під Ізюмом, коли там перебував Герасимов. Нібито начальник російського генштабу отримав серйозне поранення.

Проте джерела «Української правди» в розвідці не підтвердили цю інформацію. Водночас, активність військових гелікоптерів українське керівництво пояснюють як заходи прикриття військового керівництва РФ.

Нагадаємо, між 14 і 15 годиною (по Києву) 1 травня на території Бєлґородської області пролунала низка вибухів. Очевидці поширювали в соцмережах високі клуби диму з місця вибухів. Місцева влада підтвердила пожежу на військовому об’єкті міністерства оборони РФ.

Українська правда

оренда квартири Львів

Новини