Президентка Єврокомісії та Високий представник ЄС відвідали Бучу

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, Високий представник ЄС Жозеп Боррель та прем’єр Словаччини Едуард Гегер відвідали Бучу, де було вбито сотні мирних мешканців.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Відвідали Бучу. Показав Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, Високому представнику ЄС Жозепу Боррелю та Прем’єру Словаччини Едуарду Геґеру звірства, які вчинили російські військові над цивільними українцями.

Ми ніколи не пробачимо ворогу цих злочинів. Спільно працюємо з нашими європейськими партнерами над тим, щоб якнайшвидше зупинити агресора.»

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що загибель мирних жителів у Бучі показала «жорстоке обличчя» армії президента Росії Владіміра Путіна.

«Тут сталося немислиме. Ми побачили жорстоке обличчя путінської армії. Ми побачили нерозсудливість та холоднокровність, з якими вони окупували місто», – сказала фон дер Ляєн журналістам у Бучі.

Вона заявила, що ЄС зробить усе, щоб підтримати Україну в ухваленні «необхідних кроків» для забезпечення членства у блоці.

«Весь світ сумує разом із жителями Бучі, і саме вони… захищають кордон Європи, захищають людство, захищають демократію, і тому ми підтримуємо їх у цій важливій битві».

Денис Шмигаль також розмістив фото офіційних відвідин.

Раніше було оголошено, що ЄС виділить 7,5 млн євро на розслідування, яке Україна проводить у зв’язку із воєнними злочинами у київському передмісті Буча та інших містах.

Європейський Союз у п’ятницю затвердив п’ятий пакет санкцій проти РФ, згідно з яким ембарго на вугілля почне діяти з серпня.

оренда квартири Львів

Новини