Ракетні обстріли міст – це спроба спровокувати західний світ, – Іван Тимочко

Ракетним тероризмом Росія намагається не так схилити Україну до перемир’я, як втягнути колективний захід у війну. Таку думку в ефірі «Першого Західного» висловив голова Ради резервістів командування сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

«Я не думаю, що ракетними обстрілами росіяни хочуть схилити нас до миру. Кожен ракетний удар – це удар по мирних переговорах. Питання напевно, в іншому. Росіяни через Україну намагаються спровокувати Європу. Для Путіна зараз дуже важливо продемонструвати, що він воює з країнами НАТО, Європою, Америкою, а не з Україною. Бо для нього визнати, що він програє Україні – для нього смерті подібне», – переконаний військовий експерт.

Він звертає увагу, що після кожного такого удару по цивільних об’єктах, західний світ починає надсилати такі повідомлення і з України звучить: «закрийте небо».

«Має спрацювати протиповітряна система країн НАТО. Можливо, вони під це все підводять. Можливо, вони знають, що це скоро запрацює», – припускає Іван Тимочко.  

З іншого боку, якщо говорити про активні обстріли Миколаєва, то експерт вважає, що ворог це робить зі страху.

«В них пішов переляк, що українська армія розпочне наступальні дії в Херсонському напрямку. Власне так вони намагаються відтягнути нашу увагу», – пояснює Іван Тимочко.

оренда квартири Львів

Новини