Ядерний тероризм: росіяни двічі обстріляли Запорізьку АЕС

Фото: Енергоатом, телеграм

Російські окупанти двічі обстріляли Запорізьку АЕС. Перший раз о 14:30 і влучили у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ. Вдруге – увечері, серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об’єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин.

Про це повідомляє Енергоатом.

Зазначається, що вперше ворог обстріляв ЗАЕС о 14:30, влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Було ухвалене рішення щодо розвантаження та відключення від мережі одного із працюючих енергоблоків Запорізької атомної станції. Викидів та скидів радіоактивних речовин не зафіксовано.

«Загарбники продовжують влаштовувати терор та наражати на небезпеку увесь цивілізований

Ввечері 5 серпня російські терористи вдруге обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три «прильоти» зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Росіяни серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об’єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає.

Зазначаэться, що перед обстрілами представники Росатома поспіхом покинули станцію. Ймовірно вони знали, що готується атака.

Український персонал ЗАЕС перебуває на місці і виконує усі заходи із забезпечення ядерної й радіаційної безпеки та ліквідовує наслідки пошкоджень.

оренда квартири Львів

Новини