Росіян зупинить їхня економіка, – Сергій Грабський

Фото: mil.in

Російського бюджету не вистачить для того, щоб російській армії показати якісно новий хід війни. У цьому переконаний військовий експерт Сергій Грабський.

Про це він розповів в ефірі на «Першому Західному».

«Один з постулатів стратегії  говорить про те, що війну виграє економіка. Їх попереджали: «Шановні друзі, партнери, ми змушені будемо проти вас застосувати тотальні санкції». І саме ті санкції призвели до того, що ми можемо говорити, що якісного стрибка Росія вже не може зробити. Вони фізично не можуть це зробити», – переконаний Сергій Грабський.

За його словами, росіяни можуть наростити кількість війська. За міжнародними правилами, мобілізаційні можливості кожної країни вираховуються на рівні 10% від населення. В Росії – це приблизно 14 мільйонів. Але забезпечити їх вони зможуть. З нинішніми санкціями наростити виробництво  для забезпечення мобілізаційних військ буде неможливо.

«До загарбницької війни треба готуватись роками. І без такого фактору, як матінка Корупція. Тепер Росія може розраховувати лише на ті ресурси, як були накопичені в радянські часи», – вважає військовий експерт.

Раніше Bloomberg з посиланням на Міністерство фінансів РФ повідомляв, що в Росії дефіцит бюджету за січень дорівнює дефіциту за весь минулий рік. Російські надходження від нафти та газу у січні впали на 46% порівняно з минулим роком, тоді як витрати зросли на 59% через війну в Україні. Сукупність цих факторів призвела до дефіциту державного бюджету Росії у розмірі 1,76 трлн руб., або $25 млрд. Це найбільший дефіцит бюджету за перший місяць року як мінімум з 1998 року.

оренда квартири Львів

Новини