Росіяни погрожують хімічними атаками на Маріуполь

Фото: DW

Російський бойовик з окупованого Донецька Едуард Басурін заявив, що українських захисників Маріуполя треба заблокувати на заводі «Азовсталь», а потім застосувати там хімічну зброю.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на РИА Новости.

Спершу ватажок невизнаної «ДНР» Денис Пушилін заявив, що в районі «Азовсталі» блоковано не менше 1,5 тисячі українських бійців.

Басурін як один із керівників «народної міліції ДНР» заявив, що штурмувати підземні укріплення «Азовсталі» у Маріуполі немає сенсу.

«Там підземні поверхи, тому брати цей об’єкт штурмом сенсу немає. Тому що можна покласти велику кількість своїх солдатів, а противник втрат як таких не зазнає.

Тому зараз треба розібратися з блокуванням цього заводу, знайти всі виходи та входи – в принципі, це можливо зробити. А після цього вже звернутися, я думаю, до хімічних військ, які знайдуть спосіб, як викурити кротів зі своїх нір».

Оборонна розвідка Великої Британії вранці 11 квітня повідомила, що є висока ймовірність застосування російськими військами фосфорних боєприпасів у заблокованому Маріуполі.

У Маріуполі ще залишаються мирні жителі, які опинилися у повній блокаді та гуманітарній катастрофі. Також там мужньо обороняються українські воїни, котрим не вдається надати підтримку силою.

оренда квартири Львів

Новини