Суд у Львові проводить попереднє засідання у справі Медведчука

Фото: СБУ

Личаківський районний суд Львова у четвер у закритому режимі проводить попереднє засідання за обвинуваченням народного депутата України Віктора Медведчука у держзраді та замаху на розкрадання національних цінностей.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Личаківський райсуд Львова наразі проводить попереднє засідання у справі Медведчука», – повідомили у прокуратурі у четвер.

У відомстві додали, що засідання відбувається у закритому режимі.

За процедурою, на попередньому слуханні суд має визначитись із призначенням справи до слухання по суті.

Як повідомлялося, обвинувальний акт стосовно Медведчука у справі про держзраду та замах на розграбування національних цінностей передано до суду 2 червня. Медведчука обвинувачують у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від «ОПЗЖ», який перебуває в розшуку, а також посадовими особами РФ чинили замах на розграбування національних цінностей, – ідеться про незаконний видобуток нафти й газу в шельфі Чорного моря в районі АР Крим.

За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, слідство зібрало значні докази провини Медведчука у справі про держзраду та замах на розграбування національних цінностей, інші справи стосовно нього ще розслідують.

«Ми абсолютно спокійно рухаємося до суду, бо там зібрано залізобетонні докази», – сказала генпрокурор 3 червня в ефірі українського телемарафону.

Вона додала: «Інша справа – «вугільна». Там іще слідство триває. І є ще дві потужні справи: одна з них – це відома «труба Медведчука»… Є ще одна справа, не хочу про неї говорити, там правоохоронці виходять на фінішну пряму, не буду спойлерити наперед».

Раніше Личаківський райсуд продовжив термін тримання Медведчука під вартою до 9 серпня. Також за рішенням суду заарештовано 279 картин, статуетки, посуд та залізничний вагон-ресторан, виявлені під час обшуку 7 червня в будинку Віктора Медведчука.

оренда квартири Львів

Новини