Торік на Львівщині було зафіксовано 24 випадки гепатиту А. Але вони не пов’язані між собою – Наталія Тімко-Іванченко

Фото: medikom.ua

На Волині стався спалах захворювання на гепатит A. За два тижні 2024 року там зафіксували 12 випадків. На Львівщині показники наразі не зросли. За минулий рік в області цю хворобу виявили у 24 осіб, але випадки не були пов’язані з собою.

Про це у програмі Олега Радика «Go про» повідомила головний державний санітарний лікар Львівської області Наталія Тімко-Іванченко.

Скриншот з відео «Першого Західного»

«В нас спалаху не було. За минулий рік в нас зареєстровано 24 випадки. Це на 7 більше, ніж попереднього року. Але всі вони були спорадичні, тобто поодинокі, не пов’язані з собою. Тому я авторитетно хочу наголосити, що на Львівщині спалаху гепатиту А минулого року і від початку цього – не було. Сподіваюсь і не буде. Мушу ще сказати, що Львівщина завжди тримала позицію, що ми нічого не ховаємо. Якщо є якась підозра – людина обстежується і ми чітко знаємо, який вірус викликав це захворювання. Тому 24 спорадичних випадки гепатиту А були на Львівщині минулого року і це все», – зазначила медикиня.

Нагадаємо, наприкінці минулого року спалах вірусного гепатиту А був зафіксований у Вінницькій області. Там у мешканців лабораторно підтвердили 245 випадків вірусного гепатиту А.

оренда квартири Львів

Новини