Треба збалансувати економіку і демографічну складову розселення людей, – депутат Роман Филипів


Розвиток Львівщини залежатиме від того, як нині спрацює обласна влада і організує релокацію підприємств. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів депутат Львівської обласної ради Роман Филипів.

На його думку, після війни Львівщині доведеться розраховувати тільки на себе.

«Після закінчення війни всі кошти капітальних вкладень як державної допомоги, так і іноземної, будуть спрямовуватись на розбудову тих міст, які найбільше постраждали. А Львівщина і інші мирні регіони можуть розраховувати тільки на власні доходи. Тому, чим більше ми розмістимо релокованих підприємств, чим більше створимо робочих місць – тим краща буде у нас ситуація в майбутньому», – вважає депутат.

Якщо релоковані підприємства не захочуть перереєстровуватись в Львівській області – треба розробляти програму підвищення конкурентоспроможності, додає обласний обранець. Він вважає, що треба вести прагматичну політику.

«Приїжджає сюди підприємство, яке має певно технічні запити. Хтось хоче певні потужності електричної енергії, хтось хоче ще щось. Таким підприємствам це треба забезпечувати. Але є певні договірні умови. Ми забезпечуємо певну кількість електроенергії, інфраструктуру, але це підприємство має тут працювати рік, два чи п’ять. З розрахунку того, скільки воно тут може залишити податку з доходу фізичних осіб», – говорить Роман Филипів.

Головне, на його думку, перейти до планового розуміння ситуації. Тобто, треба збалансувати економіку і демографічну складову розселення людей.

«Ми можемо, наприклад, говорити про індустріальний парк в Новому Роздолі, але ми мусимо розуміти, що там є проблеми з трудовими ресурсами. Тобто, ми повинні балансувати з розміщенням продуктивних сил і розміщенням трудових ресурсів», – переконує депутат.

оренда квартири Львів

Новини