Туреччина завжди буде на тому боці, де їй вигідно, – експерт Дмитро Шеренговський

Фото:.ispc.org

Експерт з міжнародних питань Дмитро Шеренговський вважає, що нейтральна позиція Туреччини в російсько-українській війні має кілька причин. З одного боку Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган мусить тримати режим, а з іншого – вирішувати економічні проблеми. Тим більше, що інфляція в їхній країні останній місяць досягла високого рівня.

Про це Дмитро Шеренговський розповів в ефірі «Першого Західного».

«Ще з іншого боку в Туреччини є питання Сирії. Туреччина ніби хоче закривати курдське питання. Це для них важливо, тому Туреччина хоче скрізь встигнути, забезпечити собі максимально добрі умови. Треба розуміти, що вона, як грає в сторону Чорного моря, так і Близького Сходу. Тому там не буде ні проукраїнської, ні проросійської політики», – переконаний експерт.

Ще одна азійська країна – Індія грає не на користь України. Зокрема, вона вирішила компенсовувати Росії нафтове ембарго в ЄС збільшенням постачання нафти до своєї країни.

«В Індії знаходяться кілька нафтопереробних заводів, які безпосередньо належать Росії. Тому Індія готова приймати і переробляти багато російської нафти», – пояснює Дмитро Шеренговський.

На його думку, Індія дуже важлива і в контексті продовольчої безпеки. «Індія – величезна країна, яка нещодавно оголосила, що буде обмежувати експорт зерна. Це означає, що в нас є велика територія азійська, яка стикнеться з проблемою їжі», – наголошує експерт.

Напередодні Посол України в Туреччині Василь Боднар назвав Туреччину серед країн, яка купує вкрадене РФ українське зерно. Він навіть звернувся до турецької сторони з проханням у розслідуванні і виявленні причетних до постачання краденого зерна через територіальні води Туреччини, а також тих, хто купує крадене зерно, поповнюючи тим самим бюджет країни-агресора і завдаючи шкоди Україні.

оренда квартири Львів

Новини