У День Незалежності РФ піднімала літаки 200 разів, стріляла ракетами Х-22 – Повітряні сили

Фото: Голос України

У День Незалежності Росія здійснила понад 200 вильотів літаків, здебільшого, застосовували для атак бомбардувальники Ту-22М3, які несли ракети Х-22.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Це одна з найпотужніших та найруйнівніших ракет (Х-22 – ред.), яка вдарила кілька місяців тому по Кременчуку. Вчора було зафіксовано 8 прильотів цих ракет по областях», – заявив Юрій Ігнат.

Також, за його інформацією, противник 24 серпня застосовував реактивні системи залпового вогню «Торнадо-С». Загалом, минулої доби у різних областях України сумарно пролунало 189 повітряних тривог.

Окупанти мали на меті тримати у напрузі всю Україну протягом Дня Незалежності. За словами Юрія Ігната, більшість вильотів авіації противника протягом 24 серпня були «імітаційними», тобто бойові літаки здійснювали маневри, схожі до тих, під час яких завдають ракетних ударів.

«Ймовірно, противник спеціально піднімав авіацію, не завдаючи ударів. План був такий, щоб у наше головне свято тримати націю в напрузі, впливати психологічно на українське населення… з 6.30 ранку, коли була перша повітряна тривога, і вони продовжувались ці тривоги аж до пізнього вечора», – пояснив Ігнат.

Загалом, з бойових авіаційних платформ росіяни завдали близько 8 ракетних ударів, а от «імітаційних» вильотів було понад 190.

Нагадаємо, 24 серпня Національна поліція зафіксувала обстріли 58 населених пунктів. Зокрема, росіяни обстріляли залізницю у селищі Чаплине на Дніпропетровщині: п’ять ракет потрапили у вагони пасажирського поїзда та житловий сектор.

Станом на ранок 25 серпня кількість жертв становить 25 людей, серед них двоє дітей: 11-річний хлопчик загинув під завалами будинку, шестирічна дитина – під час пожежі в автомобілі біля залізничної станції. Ще 31 людину поранено.

оренда квартири Львів

Новини