У Львівському ліцеї імені Героїв Крут модернізовують процес навчання

Скриншот з відео «Першого Західного»

Вони вчать кермувати дронами та розуміти мову НАТО. В Львівському ліцеї імені Героїв Крут продовжують оновлювати підходи та матеріальне забезпечення навчального процесу. Все – аби не відставати від вимог часу.

Про цьогорічні інновації «крутянців» йшлося в програмі «ОЧІ» на «Першому Західному».

Поки Україна на шляху вступу у Північноатлантичний Альянс, ліцей імені Героїв Крут вже має кабінет НАТО. Так креативно вони назвали клас вивчення англійської  мови.

Для військових англійська – важлива. Саме нею написані інструкції до іноземного озброєння чи проводять навчання за кордоном.

«Я хочу бути військовим і пов’язати своє життя з перекладом з англійської мови, або міжнародними відносинами», – розповідає курсант Богдан Нечитайло.

Скриншот з програми «Першого  Західного» 

Особливу увагу приділяють військовій англійській або Military English.

«Ми вивчаємо алфавіт НАТО. Це для шифрування різних кодів військовослужбовцями. Вони не можуть говорити напряму. Також ми вчимо лексику, яка стосується тактичної медицини. Так само різні види зброї ми вивчаємо англійською мовою», – говорить вчителька англійської мови Львівського ліцею ліцеї імені Героїв Крут Наталія Мамчук.

Іноземна помічна і на заняттях з інформатики. Основу кіберзнань «крутянці» опановують у спеціальному класі.

«Серед розділів, які ми вивчаємо з інформатики – це офісні програми, з інформаційних технологій ми вивчаємо LAZARUS і Python», – говорить вчитель математики та інформатики Львівського ліцею імені Героїв Крут Микола Запотоцький.

Саме мови програмування викликають найбільший інтерес у ліцеїстів.

«Я навчився користуватись LAZARUS, вмію вводити команди, створювати html-коди. У військовій справі треба  шифрувати коди, зберігати інформацію», – говорить курсант Віталій Гирович.

Скриншот з програми «Першого  Західного» 

А от як зберегти життя, надати першу домедичну допомогу вчать у класі безпеки. Його відкрили цьогоріч для відпрацювання життєво необхідних навичок, тут мають усі спеціальні тренажери.

«Є тренажери із зупинки кровотечі, зі штучного дихання. Є по мінній безпеці, кібербезпеці. Намагаємся зробити все максимально наближено до того, щоб наші випускники, ліцеїсти були озброєні не тільки теоретичними знаннями, але й практичними навичками», – говорить командир навчальної роти Львівського ліцею імені Героїв Крут Степан Скочиляс.

Скриншот з програми «Першого  Західного» 

Втамовують голод після навчання у місцевій їдальні. Її модернізовують вже декілька років. Тут «крутянці» харчуються 5 разів на день і до того ж мають страви на вибір.

Як розповів заступник начальника Львівського ліцею імені Героїв Крут Тарас Грицевич, вони не планують зупинятись на досягнутому і хочуть ще більше покращувати умови навчання.

«Ми продовжуємо використовувати інтерактивне обладнання, сучасні засоби навчання для того, щоб освітній процес був якомога цікавішим, змістовнішим і відповідним сучасним освітнім стандартам, стандартам НАТО», – зазначив освітянин.

За його словами, наступного року у ліцеї зможуть навчатись і дівчата.

оренда квартири Львів

Новини