У Повітряних силах пояснили, чому не всі ракети ворога вдається збити

Фото: Медіацентр Україна – Укрінформ

В Україні розгорнуто систему протиповітряної оборони, яка покликана вражати ворожі літаки та гелікоптери, але не завжди ефективна проти російських ракет.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє Українська правда.

 «Повітряні сили України несуть чергування в єдиній системі Протиповітряної оборони. У нас на озброєнні засоби протиповітряної, а не протиракетної оборони (як в Польщі чи Румунії).

Основне завдання наших зенітно-ракетних комплексів (Бук М1, С300) – літальні апарати ворога, тобто літаки й вертольоти різних типів. Незважаючи ні ні що, ми збиваємо і крилаті ракети, але на жаль, не всі. Це надзвичайно складна ціль».

Ігнат пояснив, що Росія використовує високотехнологічні ракети (починаючи з 2010 року випуску), вони спроєктовані таким чином, щоб бути малопомітними та можуть летіти на наднизьких висотах – від 50 метрів (так на початку повномасштабного вторгнення ворог запускав їх по руслу Дністра). Їх складно виявити, а в окремих ситуаціях такі ракети просто зникають з радарів. І не всі засоби ППО можуть її знищити.

Водночас речник ПС запевнив, що протягом 8 років війни з Росією українські зенітники вчилися збивати такі снаряди, на прикладі безпілотників «Рейс» – ціль, яка точно імітує крилату ракету.

оренда квартири Львів

Новини