У Жовківській громаді відкрили простір для ветеранів

Фото: dobrovoltsi.org.ua

Ветеранський штаб «Свій до свого» відкрили У Жовкві. Тут ветерани та їхні родини зможуть зібратися та отримати юридичну консультацію, психологічну підтримку.

Про це в програмі «Головне за день» на «Першому  Західному» розповів голова Жовківської територіальної громади Олег Вольський.

Це один з п’яти просторів які розпочали свою роботу на Львівщині з ініціативи ГО «Об’єднання Добровольців» за підтримки партнерів Українського Ветеранського фонду та Фонду «МХП – Громаді».

«Ветеранський штаб – це перш за все те, що потребують ветерани, які повертаються з війни і мають свої певні ініціативи, ідеї. Вже в перший день ми бачили, що прийшло багато військових- новітніх героїв, їхні сім’ї. Вони оцінили простір. Але це тільки початок і ми плануємо туди додавати меблі, різне технічне забезпечення, плануємо розширення. Бо в нас на Жовківщині є багато ветеранів і їм потрібен простір, де вони можуть зібратись, поговорити, обмінятись думками, заспівати пісню, випити кави чи чаю», – говорить голова ОТГ.

За його словами, назва «Свій до свого» означає, що там завжди вам раді і для вас відкриті двері. На його думку, такі центри мають бути в кожній громаді.

«Сьогодні в Збройних силах служать вихідці з багатьох громад. Я вважаю, що це несправедливо, коли такий центр є лише у Львові, а немає в Жовкві чи умовно, в Добротворі. Такі центри повинні відкриватись по всій Україні. Ми готові ділитись досвідом співпраці з громадською організацією «Об’єднання Добровольців», з Українським Ветеранським фондом, завдяки яким Жовківська міська рада і розпочала цей проєкт», – говорить Олег Вольський.

Зі свого боку громада надала приміщення з відповідними умовами, площею та комунікаціями. Також оплата працівників, комунальних послуг буде оплачуватись з бюджету Жовківської  міськради.

Як каже Вольський, нині в їхню громаду з фронту повернулось приблизно 90 осіб. Жовква намагається допомогти їм із роботою.

«Ми працюємо з польськими, німецькими компаніями, щоб вони спробували перенести виробництво до нас, де в майбутньому можна було б працевлаштовувати ветеранів. Також я дав завдання в міськраді, щоб подивитись, де ми можемо залучити до своєї діяльності наших ветеранів», – розповідає голова Жовківської громади.

Простір працює у приміщенні Народного дому за адресою: м. Жовква, вул. Львівська, 37.

оренда квартири Львів

Новини