Україна отримала перші тіла бійців, які загинули на «Азовсталі» – AP

Фото: Бійця полку «Азов» Дмитра Козацького із Азовсталі

Російські окупанти передали Україні перші тіла українських захисників, які загинули на заводі «Азовсталь» – це відбулося в рамках обміну тілами 4 червня.

Про це повідомляє Associated Press, пише Українська правда.

Росія розпочала передачу тіл українських бійців, які загинули на металургійному заводі «Азовсталь».

Екскомандир «Азова» Максим Жорін повідомив, що десятки тіл бійців, витягнутих з руїн розбомбленого заводу, були доставлені до Києва, де проводиться аналіз ДНК для ідентифікації останків.

Про вилучення останків бійців з руїн «Азовсталі» український уряд не повідомляв, але родичі солдатів, які загинули на заводі, обговорили процес із журналістами.

Жорін підтвердив, що останки, витягнуті з «Азовсталі», були серед тих, які обміняла Україна та РФ у кількості 160 на 160. Обмін відбувся 4 червня, але в українському міністерстві деталей не повідомляли.

Брат бійця «Азова», який зник безвісти і імовірно загинув на заводі, розповів, що як мінімум дві вантажівки з тілами з «Азовсталі» були доставлені у військовий шпиталь у Києві для впізнання.

В’ячеслав Дрофа повідомив, що останків його старшого брата Дмитра Лисеня серед знайдених наразі немає.

За його словами, минулого тижня з території заводу було вилучено тіла, деякі сильно обгоріли.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив, що в руках російських окупантів перебувають понад 2,5 тисячі українських бійців з «Азовсталі». Їхнім визволенням займається ГУР Міноборони.

Українська сторона та країна-агресор 2 червня провели обмін тілами загиблих військових за формулою «160 на 160».

оренда квартири Львів

Новини