В «Домівці врятованих тварин» у Львові готуються приймати евакуйованих тварин з Херсонщини

Фото: Сергій Коровайний

Рятувати тварин із затоплених районів виїхали волонтери притулку «Домівка врятованих тварин». Частина команди вже взялись за роботу. А ті, що залишились у Львові, готують територію, щоб приймати нових підопічних.

Про це йшлося в в програмі «ОЧІ» на «Першому Західному».

На Херсонщині триває евакуація із затоплених населених пунктів. Люди як можуть рятують домашніх тварин. На допомогу їм вирушили волонтери з усієї країни. Восьмеро – з «Домівки врятованих тварин».

«Ми заберемо усіх, хто потребуватиме допомоги. До нас ще виїжджають друзі-волонтери із Івано-Франківська і теж їдуть двома бусами. В нас є люди, які готові брати по 5-6 собак додому на перетримку, поки їм не знайдеться сім’я. І таких людей є багато. Є люди, які готові взяти по 30 котів, якщо буде потрібно, щоб дати їм тимчасовий прихисток», – розповідає керівник «Домівки врятованих тварин» Орест Залипський.

А у «Домівці» тим часом триває велике будівництво. Волонтери закупили матеріали і споруджують нові вольєри для песиків та котів. Небайдужі уже приносять пакунки з потрібними речами. Волонтери тішаться, бо так активно люди не долучались навіть на початку повномасштабної війни. Але жодна допомога не буде зайвою.

Скриншот з відео «Першого Західного»

«Ми прочитали, що дуже багато тварин евакуйованих їде. Принесли покривала, рушники, допоможемо фінансово, щоб люди придбали все, що треба», – говорить львів’янка, що прийшла до притулку з допомогою.

Скількох тварин доведеться прихистити – складно сказати навіть приблизно. Намагатимуться по максимуму і не лише дрібних собак, але й худобу за потреби.

«В нас є зараз нова територія. Там будуємо притулок. І ми там добудовуємо також вольєри, щоб прихистити таких великих тварин. Потрібно все: котячі, собачі корми, пелюшки, ліки, обробки, пледи, рушники. Все що маєте – приносьте», – говорить працівниця «Домівки врятованих тварин» Вікторія Стасів.

Приносити треба за адресою: вул. Олекси Довбуша, 24. Там же у скриньках можна залишити донат.

оренда квартири Львів

Новини