В Львівській обласній раді пояснили, чому в комунальних закладах така велика кількість виконувачів обов’язків

Скриншот з програми «Першого Західного»

В Львівській області через завершення контрактів чи звільнення за власним бажанням у статусі виконувачів обов’язків перебувають понад 60 керівників комунальних закладів.

Чому так сталося – у програмі Олега Радика «Go про» розповів в.о. керівника управління майном спільної власності Львівської обласної ради Андрій Білоус.

«Головна причина того, в області така велика кількість виконувачів обов’язків – це воєнний стан. Тому що, відколи почалась війна, півтора року конкурси майже не проводились. В 2023 році, коли я прийшов в управління, ми почали проводити конкурси. Ситуація стабілізувалась і ми побачили, що можна цей процес запускати.  На початку було понад 60 виконувачів обов’язків. Ми провели 38 конкурсів, але за той час закінчились контракти в інших керівників, тому кількість в.о. залишається високою, але процес триває», – пояснив Андрій Білоус.

Він каже, що оголосити одночасно всі конкурси – технологічно є неможливим, тому ще є певна організаційна процедура, передбачена законом.  На засідання комісій, збір і перевірку документів, зустрічі в колективах потрібен час.

оренда квартири Львів

Новини