В найближчі тижні долар буде по 40, – економічний експерт

Фото: vartonews

«Оскільки люди, які представляють владу, сказали 40 – нема куди діватися. Курс долара буде 40 гривень за долар». Так в ефірі «Першого Західного» сказав економіст, професор кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська Політехніка» Олексій Другов.

За його словами, курс залежить від економічних подій і є певні психологічні рамки. Першою психологічною рамкою був курс – 37 гривень за долар.

«Він відступив назад тому, що пішли позитивні новини, що ми отримаємо 15 млрд від G7, 40 млрд від Штатів. Потім один наш депутат, як людина, яка наділена певними повноваженнями, заявив, що 40 гривень буде все одно, і долар знову пішов догори. Якщо людина представляє якісь органи влади, вона повинна говорити так, щоб стримати певні інфляційні пориви, бо це тільки підігріває людей», – говорить експерт.

Якщо в Україну зайдуть обіцяні гроші, то це охолодить ринок і курс зупиниться. А наступною психологічною відміткою буде 40.

«Якщо в цей момент не буде позитивних новин: надходження коштів, не буде завірення Нацбанку, розширення переліку імпорту, він може піти вище. Наскільки вище – ніхто не знає», – говорить Олексій Другов.

оренда квартири Львів

Новини