В ЗСУ пояснили, чому наступ ворога на півдні України приречений

Фото: ЗСУ

Російські окупанти, накопичуючи сили та засоби в Херсонській області для стримування контрнаступу ЗСУ та готуючи свій наступ на Криворізькому та Миколаївському напрямках, приручені на невдачу.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Зазначається, готуючи наступ на Криворізькому та Миколаївському напрямках ворог звозить боєприпаси та паливно-мастильні матеріали у склади, які розміщена на лівому березі Херсонщини, або на правому, втиснувшись в берег Дніпра.

«Зрозуміло, це робиться з метою максимально убезпечити їх від ударів М142. Хоча, як тут убезпечиш, якщо до позицій ЗСУ 30-40 км?»

У Страткомі наголошують, що важливо те, що немає жодного великого складу, який би забезпечував передові підрозділи БК і ПММ на відстані менше 10-15 км, деякі взагалі мають віддалення від передових позицій до 30 км. На півночі та північному сході всього таких не надто багато, їх можна перерахувати на пальцях однієї руки. Населені пункти в управлінні не називають, щоб це стало сюрпризом для ворога.

Тож російські окупаційні війська, формуючи на правому березі Херсонщини повноцінну ударну групу, будуть забезпечені повною мірою людським ресурсом, але не технікою та супутніми витратними елементами.

«Навіть з тією наявною кількістю складів, які зараз розміщені на правому березі і поки що не відчували запаху бавовни, можна говорити про те, що їхня кількість недостатня для забезпечення такої групи військ. Після того як почнуть лунати бавовни, надія буде лише на ресурс на лівому березі.»

В Управління стратегічних комунікацій ЗСУ вказують, що незрозуміло, яким чином ворог планує ефективно здійснювати забезпечення передових підрозділів на правому березі, використовуючи ресурс із лівого?

«Складається враження, що командування РОВ поставило собі за мету в 2022 році в Україні остаточно знищити всю російську десантуру. І братською могилою для них стане правий берег Херсонської області.»

оренда квартири Львів

Новини