Військові кораблі НАТО увійшли до Балтійського моря

Скрін з відео: портал ERR

Кораблі 1-ої Постійної морської групи НАТО увійшли до Балтійського моря і братимуть участь у навчаннях із сусідніми країнами-союзниками та партнерами. Ця група складається з п’яти кораблів і очолює її командор королівського військово-морського флоту Нідерландів.

Про це повідомляє естонський портал ERR.

У четвер, о 10:00, до Балтійського моря увійшла частина кораблів постійної морської групи швидкого реагування НАТО SNMG1. Решта – прийдуть вже в п’ятницю в старий круїзний термінал Талліннського порту. Першочергове завдання – продемонструвати присутність союзників у регіоні Балтійського моря та провести спільні навчання з естонським військово-морським флотом.

Кораблі, що прибули, проведуть рутинні операції та тренування в Балтійському морі разом із сусідніми країнами-партнерами.

Північноатлантичний військовий альянс регулярно розгортає морські сили в Балтійському морі, щоб підтримувати надійний та дієвий оборонний потенціал відповідно до договірних зобов’язань. За словами командора Військово-морських сил Естонії Юрі Саська, вже наступного тижня планується початок навчань спільно з естонськими морпіхами.

Також в Естонію прибули два мінні тральщики з Німеччини

«Спільні навчання з естонської сторони також проводитимуться для встановлення та виявлення мін. Все це відбувається завдяки фінансуванню держави. Ми практикуємо військовий захист як у повітрі, так і на морі. Це досить звичайна практика для країн НАТО», – пояснив командор.

Три фрегати, що вже стоять у порту, прийшли з міжнародних північних вод Норвегії. Там вони були на навчаннях, які називалися «Холодна відповідь». За словами командора королівського військово-морського флоту Нідерландів Ада ван де Санде, вони прийшли з місць із жорсткішим кліматом у сприятливі умови для проведення навчань.

«Ми завжди намагаємось тренувати нашу сумісність для того, щоб ми завжди змогли оперативно виконувати злагоджену роботу як альянс. Нам треба завжди підтверджувати, що ми в максимальній боєздатності і цілком можемо покластися один на одного, включаючи естонський військовий флот», – додав Ван де Санде.

Натовські кораблі простоять у старому круїзному терміналі ще мінімум тиждень, а потім їм на зміну прийде вже інша група військово-морських сил альянсу.

оренда квартири Львів

Новини