Ворог суттєво сповільнив просування у напрямку Запоріжжя – Арестович

Фото: Слово і Діло

Російські війська суттєво сповільнили просування у напрямку Запоріжжя.

Про це радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович повідомив під час брифінгу, передає Укрінформ.

«На Гуляйпільському напрямку, у напрямку Запоріжжя ворог суттєво уповільнив свої просування, а на деяких ділянках не просувається взагалі», – сказав радник керівника ОП.

Головними напрямками зосередження бойових зусиль російських військ є зона ООС та місто Маріуполь Донецької області.

«Протягом доби воєнно-політична обстановка навколо України суттєвим чином не змінилася. Наші війська проводять стратегічну оборонну операцію. Головні напрямки зосередження зусиль російських загарбників – це зона ООС у напрямку Слов’янськ – Краматорськ, це Маріуполь», – сказав він.

Арестович зазначив, що війська РФ продовжують намагатися знищити українських захисників у районі заводу «Азовсталь» у Маріуполі, але це їм не вдається.

Він підкреслив, що українська дипломатія, президент Володимир Зеленський, глава Офісу Президента Андрій Єрмак працюють над тим, щоб міжнародні гуманітарні організації та країни-партнери змусили главу держави-агресора Владіміра Путіна звільнити військових і цивільних громадян, які перебувають в оточенні на території «Азовсталі».

Нагадаємо, на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор з металургійного комбінату.

У заблокованому місті залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

оренда квартири Львів

Новини