Ввічливість львів’ян налякала Євгена Клопотенка

Фото: Є. Клопотенко

Євген Клопотенко не виходить до клієнтів свого закладу у Львові. Відомий кухар зламав свою традицію через особливу поведінку львів’ян. Про це він розповів в ефірі «Першого Західного».

«Я в Києві до всіх підходжу, зі всіма здороваюсь. І всі мене радо сприймають. А тут – все по-іншому. Я ж вивчаю поведінкові штуки. Тут – люди виховані. В Києві, начебто, теж виховані, але тут якось по особливому виховані.  І коли я підхожу до столів, всі кажуть: «Добрий день» і… все. Я такий:  «А як ваші справи? Це мій заклад. Мені цікава ваша думка. Вітаю вас!».  А мені – коротко: «Вітаю», – обурюється стриманості львів’ян Клопотенко.

В той же час внутрішньо переміщені особи, за його словами, реагують, як в Києві: підбігають, фотографуються, розмовляють.

«А галичани сидять мовчки, беруть телефон і фотографують… себе. Я підходжу і кажу їм: «А давайте я вас сфотографую – вони мені: «Євгене, а давайте всі разом». А потім це постять в Instagram і кажуть, що «ох, як це було круто», – говорить Євген Клопотенко.

Кулінар зауважує, що йому вже пояснили, що львів’яни поважають особистий простір і внутрішній комфорт людини. Але він каже, що все ще не знає, як на таку стриману поведінку реагувати.

Нагадаємо, нещодавно Євген Клопотенко відкрив у Львові свій перший заклад громадського харчування «Інші». Туди можуть приходити поїсти безкоштовно ті, у кого є труднощі з оплатою. Для цього їм потрібно замовити меню №2.

оренда квартири Львів

Новини