Вибухи в Оленівці здійснили найманці зі складу ПВК «Вагнера» – ГУР

Фото: росЗМІ

Вибухи в колонії в Оленівці, де загинули 53 українських полонених, здійснили найманці зі складу ПВК «Вагнера» (Ліга) за особистою командою номінального її власника – Євгена Пригожина.  Її намір приховати факти тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українців.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ.

Зазначається, що за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України теракт в Оленівці здійснено руками найманців зі складу ПВК «Вагнера» (Ліга) за особистою командою номінального власника вказаної приватної військової компанії – Євгена Пригожина. Організація та здійснення теракту не були узгоджені з керівництвом міністерства оборони РФ.

Головна мета теракту – приховування фактів тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених. Відомо, що 1 серпня на «об’єкт» мала прибути комісія з москви для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання полонених.

В Генштабі вказують, що вибухи відбулись на території промзони, в новозбудованому приміщенні, яке було спеціально обладнано для утримання полонених, виведених з «Азовсталі». Обладнання будівлі закінчилось два дні тому, після чого в неї перевели частину утримуваних українських захисників.

оренда квартири Львів

Новини