«Виконання обіцянок». Посол України в Німеччині розповів про очікування від візиту Шольца до Києва

Фото: DW

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що очікує від майбутнього візиту німецького канцлера Олафа Шольца до Києва виконання обіцянок щодо постачання зброї та вступу України до ЄС.

Про це він розповів в інтерв’ю Spiegel, повідомляє «Європейська правда».

«Сподіваємось, під час свого візиту до Києва канцлер нарешті дотримається обіцянок Німеччини щодо постачання зброї та вступу України до ЄС», – сказав посол.

Він наголосив, що Україна потребує важкого озброєння, як-от гаубиць Panzerhaubitze 2000 і зенітних самохідних артилерійських установок Gepard.

«Самі анонси (постачання зброї) не допоможуть нам у війні проти загарбників, саме тому ми чекаємо від канцлера конкретних дат прибуття зброї, особливо оскільки обіцянки були дані місяці тому», – додав Мельник.

Посол також сподівається, що Шольц разом із президентом Франції Емманюелем Макроном і прем’єром Італії Маріо Драгі (які теж мають вирушити до Києва) нададуть сигнал того, що Україна може стати кандидатом на вступ до ЄС.

«Це б підняло бойовий дух українців і чітко показало Росії, що ЄС одностайно підтримує вільну Україну», – підсумував він.

У неділю видання Bild повідомило, що канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче приїхати до Києва разом із лідерами Франції та Італії.

Цю ж інформацію підтверджують джерела Spiegel у німецькому й українському урядах.

Раніше посол України у Німеччині Андрій Мельник повідомив, що Німеччина має намір доставити в Україну гаубиці Panzerhaubitze 2000 близько 22 червня.

оренда квартири Львів

Новини