Вже 76 релокованих підприємств запустили своє виробництво, – Степан Куйбіда

Фото: ukrpublic

4229 нових робочих місць створили на Львівщині релоковані підприємства. І більшість з них вже заповнені. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів керівник департаменту економіки Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

За його словами, в Львівську область переїхали 126 підприємств. З яких 76 запустили своє виробництво. Ще близько 40 перебувають у дорозі.

Для заохочення релокації бізнесу Львівська адміністрація створила Програму підтримки бізнесу на період воєнного стану та виділила 50 мільйонів гривень. Релоковане підприємство на Львівщину може отримати 100 тисяч гривень при реєстрації бізнесу в області та  ще 100 тисяч створенні не менше 20 нових робочих місць. Також до 500 тисяч гривень можуть отримати підприємці-виробники для закупівлі виробничого обладнання.

Також до ідеї підтримати переїзд підприємців долучились іноземні донори і виділили  250 тисяч доларів.

«Є розуміння того, що якщо всі процеси і конкурси будуть проведені правильно, то ця допомога може бути збільшена. Тобто, перші 40 підприємств, які подадуть свої заявки, зможуть ще отримати додатковий бонус від іноземних донорів», – розповів Степан Куйбіда.

Але на Львівщині, крім організаційних проблем, у релокованих підприємств виникає питання браку сировини. При чому проблема, за словами Степана Куйбіди, є загальною. Немає галузі яка би не відчувала брак сировини.

«Ми працьовуємо з нашими іноземними партнерами, щоб могти цю проблему вирішити, оскільки бачимо, що по окремих  галузях з’являються спекулянти, які мають, скажімо, договори ексклюзиву і маніпулюють ціною. Тому працюємо над тим, щоб знайти системне рішення як ці теми обходити», – пояснює чиновник.  

оренда квартири Львів

Новини