ЄС надасть 21 млн доларів для відновлення критичної інфраструктури в Україні

Фото: УНІАН

Європейський Союз надасть 21 мільйон доларів ПРООН для розчищення завалів та відновлення критичної інфраструктури в Україні.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Представництва ЄС в Україні.

Зазначається, що кошти також будуть використані для виявлення та усунення нагальних екологічних загроз, а також для ремонту, відновлення та/або придбання стратегічних елементів інфраструктури для постраждалих районів. Зокрема, трансформаторів, теплових пунктів, водяних насосів, труб тепло- і водопостачання, систем знезараження води та обладнання для постачання відновлюваної енергії.

«Швидкий ремонт критичної інфраструктури в районах, які постраждали від війни, є першочерговим, особливо в умовах, коли насувається сувора зима. Цей проєкт спрямовано на відновлення об’єктів електро- та водопостачання, а також теплопостачання. Це життєво важливі послуги, які забезпечують мешканцям гідне життя та комфорт. Ми повинні працювати з Урядом і місцевою владою, щоб прискорити такі зусилля з відновлення», – заявила виконувачка обов’язків Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані.

Голова Представництва ЄС в Україні посол Матті Маасікас зазначив, що майбутній зимовий сезон буде суворим, тому треба зробити все можливе, щоб у людей і влади була необхідна працююча інфраструктура.

оренда квартири Львів

Новини