За 2 місяці в Дрогобичі збудуть житло для переселенців, – голова громади  

Фото: drohobych-rada.gov.ua

В Дрогобицькій ОТГ розробили програму забезпечення житлом переселенців. Вона матиме 3 етапи. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів голова громади Тарас Кучма.

За його словами, на першому етапі вони будуть будувати модульно-каркасне житло.

«Це складні швидкі дерев’яні будинки, повністю придатні для житла, на зразок таких, як будують в Канаді чи США. Вони будуть розраховані на 8-10 квартир», – розповів Тарас Кучма. За його словами, перший такий будинок має з’явитись за 2-2,5 місяці.

На другому етапі в Дрогобицькій ОТГ планують переоблаштовувати гуртожитки, які передані в комунальну власність. «Треба їх реконструювати для того, щоб було не менше 50 кв. м для кожної  сім’ї, щоб вона могла комфортно проживати. Це капітальне будівництво», – продовжує голова громади.

А на третьому етапі планують будівництво нових житлових масивів на 15 тисяч осіб. Для цього в громаді шукають гроші. «Якщо ми зробимо перші будинки, і всі побачать, що ми робимо якусь  роботу, то нам допоможуть і міжнародні фонди. Бо вони дають гроші лише тим, хто їх правильно використовує», – говорить Тарас Кучма.

Ще управлінець надіється на допомогу уряду і Львівської обласної військової адміністрації (ЛОВА). Наразі їм вдається добре співпрацювати.

«Всі мої прохання на наступний день вирішуються, або рекомендується, як краще це зробити. Нам це вдається, бо ми ніколи не підводимо. Якщо ми сказали, що за 2,5 місяці ми здаємо об’єкт, значить він буде зданий», – наголошує голова Дрогобицької громади.

Зараз в Дрогобицькій ОТГ зареєстровано 12 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з яких безпосередньо проживає 9 тисяч.

оренда квартири Львів

Новини