Заборону відвідування лісів відкорегують, – Віталій Загайний  


«Заборона поїздок до лісів була викликана виникненням великої кількості пожеж в екосистемах. Крім того, в нас була інформація про розміщення чи проживання людей в наметовому форматі у Винниківському лісі. Тому виникла ідея це обмежити».

Так в ефірі «Першого Західного» пояснив обмеження відвідування лісів на Львівщині заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Віталій Загайний.  

За його словами, зараз наказ корегується. «Бо первинна ідея полягала в тому, щоб заборонити розводити багаття в лісі, не проводити там дозвілля, особливо у весняний період, коли виникає багато пожеж в екосистемах. Але гуляти там можна», – зазначає посадовець.

Допускають у Львівській обласній військовій адміністрації і корекцію часових обмежень  комендантської години через те, що довшим став світловий день, а більшість магазинів продовжують працювати до 19-ї чи 20-ї.

«Ми гнучкі в цьому питанні. Я готовий це питання запропонувати на розгляд. Очевидно, що ключовим тут буде продовження світлового дня. Ясно, що ми це питання будемо обговорювати з військовими експертами.  Але я думаю, що це суттєві аргументи» , – говорить Віталій Загайний.

Нагадаємо, керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький видав розпорядження від 4 квітня 2022 року про заборону населенню відвідувати ліси на території Львівської області та в’їжджати до них на авто на час дії воєнного стану в Україні.

оренда квартири Львів

Новини