Захисники «Азовсталі» знаходяться на окупованій території Донеччини – Данілов

Фото: Цензор.нет

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов запевнив, що більша частина українських військових, евакуйованих із Маріуполя, перебувають на окупованій території Донецької області.

Про це він заявив в прямому ефірі всеукраїнського телемарафону, повідомляє Українська правда.

«У цих процесах бере участь не тільки наша країна, є міжнародні інституції, які допомагають у цьому. Тут головне – не нашкодити. І багато не треба говорити. Будемо чекати, щоб ті домовленості, які є, обов’язково були виконані, і всі хлопці і дівчата, які сьогодні в полоні, які пройшли Маріуполь, обов’язково повернулися живими і здоровими.

Ще раз наголошую: тут головне зараз – не зробити зайвих кроків, щоб агресор не звинуватив нас у зриві тих чи інших речей. Це дуже тонка річ.

Є інформація, що вони перебувають на території Донецької області. Ще раз наголошую: кількість людей це не 100 і не 200 осіб, це набагато більше. І тому сказати, що всі там перебувають, ми остаточно не можемо. Ми точно можемо сказати, що переважна більшість, може і всі, перебувають на території Донецької області».

Нагадаємо, представники українських спецслужб виданню підтвердили, що бійці полку «Азов» перебувають у колонії в захопленій Оленівці на Донеччині.

Джерела твердили, що в Оленівці знаходиться 2 449 українських військовослужбовців як полонені.

Вихід захисників Маріуполя на підконтрольну росіянам територію відбувався 16-20 травня. За твердженням російської сторони, з підземель «Азовсталі» вийшли 2 439 бійців. Представники «Червоного хреста» реєстрували українських захисників як військовополонених.

У Генштабі ЗСУ заявляли, що гарнізон «Маріуполь» виконав бойове завдання і командирам дано наказ зберегти життя особового складу. У Міноборони пояснили, що немає іншого варіанту порятунку захисників з «Азовсталі», окрім як вийти до противника.

оренда квартири Львів

Новини