Зеленський та Гутерреш погодили параметри можливої місії МАГАТЕ на ЗАЕС

Фото: Володимир Зеленський. Телеграм

Президент України Володимир Зеленський розповів, що на зустрічі з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем у Львові погодив з ним параметри можливої місії Міжнародного агенстства з атомної енергії на окуповану Запорізьку АЕС.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ядерна безпека – це безумовний пріоритет для всіх у світі… Ми погодили з паном Генеральним секретарем ООН параметри можливої місії МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію – легальним способом і через вільні від окупантів території», – заявив Зеленський на брифінгу за підсумками зустрічі.

Нагадаємо, Гутерреш закликав до «демілітаризації» району довкола ЗАЕС та наголосив, що будь-яке завдання шкоди станції є «самогубством».

Він сказав, що, за оцінкою Секретаріату ООН, організація має в Україні матеріально-технічне забезпечення та потенціал безпеки для того, щоб підтримати місію МАГАТЕ з Києва, якщо Росія та Україна погодяться на це.

Нагадаємо, 18 серпня президент Володимир Зеленський провів у Львові двосторонню зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, а також зустрівся разом з ним з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем.

оренда квартири Львів

Новини