ЗНО відбудеться в липні, – Наталія Піпа

Фото: slovoidilo

Зовнішнє незалежне оцінювання стартує з 1 липня. В різних місцях воно буде в різні дні. Про це народна депутатка України Наталія Піпа розповіла в ефірі «Першого Західного».

За її словами, будуть три сесії тестування. Якщо хтось не зміг скласти ЗНО під час першої – зможе це надолужити під час наступних.

Цього року під час ЗНО абітурієнти будуть складати Національний мультипредметний тест (НМТ). Для оцінювання вибрали 3 предмети: українську мову, математику і історію України. Буде по 20 питань з кожного. Проводити тестування буде традиційно Український центр оцінювання якості освіти.

Більшість організаційних питань НМТ, за словами депутатки, вже вирішили. Найбільше зауважень було до вибору предмету історія України.

«Багато хто все-таки не готувався до історії. Є багато питань щодо того, що замало часу на підготовку. Особисто я пішла би назустріч цьогоріч і дозволила складати лише математику і українську мову, але рішення прийняте Міністерством таке», – говорить Наталія Піпа. Вона наголошує, що НМТ працює тільки для бюджетного навчання. Для контрактників будуть інші правила: там достатньо буде співбесіди і мотиваційного листа.

Депутатка наголошує, що мультипредметний тест будуть складати лише цього року. Наступного планують повернутись все-таки до ЗНО довоєнного зразка.

Державна підсумкова атестація (ДПА) цього року також скасована для 4, для 9, і для 11 класів.

оренда квартири Львів

Новини