Зросла завантаженість лікарні швидкої допомоги, – Олег Семків

Фото: volynnews

Завантаженість Львівської лікарні швидкої допомоги у воєнний час зросла до 130%. Здебільшого, через внутрішньо переміщених. Зараз в закладі працює близько 4 тисяч працівників. Ще частину добрали з медиків-переселенців. І це допомагає лікарні з напливом пацієнтів.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів керівник Першого територіального медичного об’єднання Львова Олег Самчук.

Зараз в лікарні швидкої допомоги займаються як ургентною, плановою медичною допомогою цивільним мешканцям, так і лікуванням військових і поранених.

За словами Олега Самчука, в закладі запустили послугу УЗД на дому, проєкт з дитячої кардіохірургії, аналогів якого немає в західній Україні. Внаслідок цього їхні лікарі можуть оперувати дітей з 6 місяців. Найближчим часом в дитячій лікарні на вулиці Пилипа Орлика планують відкрити ще кілька нових відділень. Також планують обладнати 8-му міську клінічну лікарню, щоб вона могла надавати всі послуги, які надаються в лікарні швидкої допомоги.

В лікарні також продовжив роботу Центр трансплантології, який відкрився там  1,5 року тому. Під час війни вони вирішили продовжувати роботу.

«Зрозуміло, що роботи трохи менше, ніж до війни, але за цей час ми зробили близько 30 операцій. Цього тижня ми пересадили нирки. А на минулому тижні ми пересадили серце, печінку і нирки. Я вважаю, що Центр під час війни працює досить потужно. Приймаємо також внутрішньо переміщених», – розповів керівник Першого медичного об’єднання Львова.

Внаслідок реформи медичної допомоги Львова, наприкінці минулого року у місті створили перше територіальне медичне об’єднання, до складу якого увійшли три львівські лікарні:  Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, 8-ма міська клінічна лікарня та Міська дитяча клінічна лікарня.

оренда квартири Львів

Новини